Translate

De kweker

Hallo en welkom op mijn site.

Mijn naam is Dany, ben 47 jaar en getrouwd met Katelijne. Samen hebben we een dochter Kato. Wij hebben ons huis 15 jaar geleden gekocht en verbouwd in Temse. Hier beoefen ik, met behulp van vrouw en dochter die veel werk van me overnemen, mijn favoriete hobby uit.

In 2002 begon ik glosters te kweken die ik bij 2 vrienden had gekocht, George Peirsman en Willy Platinck. Van deze heb ik veel geleerd inzake kweek, vererving, ziekten, enz.. Na enkele jaren bij de plaatselijke clubs tentoon gesteld te hebben, met goede resultaten als gevolg, ben ik overgestapt naar de eendagsshows. Deze had ik een paar keer gaan bekijken en ik vond er toch een ander type vogel dan bij de gewone shows.

Met een bang hartje ben ik in 2008 een eerste keer gaan tentoonstellen bij Jan en Ferre Willems, de Kempentrofee. De eerste keer had ik 4 reeksen gewonnen in de novice klasse. Daar ik toch vooruitgang wou boeken heb ik een mail gestuurd naar een grote topkweker in Nederland om mijn vogels te verbeteren. Na enkele telefoons en mails ben ik enkele vogels bij hen gaan halen, wat stond ik versteld van de prachtige kwaliteit van vogels die daar zaten. De kweek in 2009 kon niet snel genoeg komen om deze vogels met mijn vogels te koppelen. In 2009 heb ik dan toch bijna alle klassen gewonnen bij de novice.

Op de shows in 2010 ging het nog beter daar ik de tweede beste gloster in de show had. Deze te Olen, de Kempentrofee, met een deelnemersveld van 562 glosters. Bij de show van Ludo Lenaers had ik dan weer de beste intensieve, novice en yellow. De Engelse keurders waren zeer positief over de kwaliteit van mijn vogels.

Dit jaar is ook mijn dochter begonnen met glosters. Ze ziet graag de vetstofkleurige vogels alsook de Norwich die ze dan ook graag kweekt. Ik hoop dat ze even graag de hobby beoefent als haar vader en er elke dag vele uren mee bezig kan zijn om ook op de shows enkele prijzen te kunnen wegkapen.

Om af te sluiten zou ik graag nog een paar mensen willen bedanken die me opweg gezet hebben met de kwaliteit van vogels die ik nu bezit. Willy Platinck, George Peirsman, Rene Alssema, Rene Vercammen en Jan en Ferre Willems.

Bedankt voor je bezoek! Neem gerust contact op met me als je vragen hebt of informatie wil over de vogels.

Dany en Kato Gheysens